Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś na warzywnej kołderce

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 3 sztuki
oliwa 2 łyżki
cytryny 1/4 sztuki
koperek 1 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw szczypta
por 1 sztuk
marchew 2 sztuk
cebula 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
masło 1 łyżeczka
jogurt naturalny 1/2 szklanki
czosnek 1 ząbek
sól szczypta
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś na warzywnej kołderce

Do jogurtu naturalnego dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, koperek, sól, pieprz i pozostawiamy aż smaki się "przegryzą". Do miski dodajemy oliwę, wyciśniętą cytrynę, przyprawy i koperek - mieszamy. Tą marynatą nacieramy łososia. Warzywa: marchewkę kroimy w słupki, pora i cebulkę kroimy w piórka, paprykę w cienkie paski. Wszystkie warzywa dusimy na łyżeczce masła do miękkości. W międzyczasie na kawałku folii aluminiowej kładziemy opruszonego przyprawą uniwersalną łososia zamykając go jak w sakiewce. Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 20 min w temperaturze 180 stopni. Podajemy z kaszą, ryżem czy ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 13.04.2012 23:54
zdrowo sie zrobiło

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak