Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały po tajsku

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 1 lit
trawa cytrynowa 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
kolendra 1 garść
jajko 4 szt
boczek wędzony 1 kawałek
Imbir mielony Prymat 1 szczypta
czosnek 2 ząbki
śmietana 18 proc 3 łyżki
papryczka chili 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały po tajsku

Zagotować bulion, dodać pokrojoną drobno trawę cytrynową, drobno posiekaną papryczkę i liść laurowy. Gotować 10 minut. Wlać zakwas, wymieszać. Dodać czosnek wyciśnięty przez praskę. Gotować razem ok 5 minut, doprawić białym pieprzem i imbirem. W międzyczasie ugotować na twardo jajka, a boczek pokroić w kosteczkę i wysmażyć na skwarki. Zupę zdjąć z ognia, zabielić śmietaną. Na dno talerza da po krojone jajko, skwarki boczku, wlać zupę, posypać posiekaną kolendrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 05.04.2012 07:25
też łączę smaki różnych kuchni :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak