Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory faszerowane kaszą gryczaną i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 8 szt.
pieczarki 300 g
cebula czerwona 1 szt.
masło klarowane 1,5 łyżka
sól do smaku
ser wędzony 0,5 szkl.
kasza gryczana 100 prażona

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory faszerowane kaszą gryczaną i pieczarkami

Kaszę ugotować, osączyć i ostudzić. Pomidory umyć, ściąć kapturki, wydrążyć wnętrza. Oprószyć wnętrza solą i pieprzem. Cebulę i pieczarki posiekać. Na patelni rozgrzać masło klarowane (1,5 łyżki), wrzucić cebulę i lekko ją zeszklić. Dodać pieczarki, podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu aż pieczarki będą miękkie.Doprawić do smaku. Wymieszać z kaszą gryczaną.Przestudzić. Przygotowanym farszem nadziać pomidory, posypać startym serem. Naczynie żaroodporne wysmarować resztą masła, ułożyć w nim pomidory i zapiekać w 180 st. przez 10 - 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 06.04.2012 12:04
pomysłowe
iziona 05.04.2012 08:21
Bardzo pomysłowe połączenie i ładnie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak