Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażono-duszona cebula

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
woda letnia
masło roślinne do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażono-duszona cebula

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozpuszczamy około 2 łyżek masła roślinnego. Wrzucamy pokrojoną cebulę i lekko podsmażamy.
Krok 1 - Smażono-duszona cebula foto
2
Zalewamy 1-2 szklanek wody i dusimy. Pod sam koniec kiedy woda prawie wyparuje dodajemy pokrojony drobno czosnek, bazylię i solimy do smaku. Całość mieszamy oczywiście.
Krok 2 - Smażono-duszona cebula foto
3
Po całkowitym wyparowaniu wody, przez chwilę lekko jeszcze podsmażamy, aby nie przypalić. Czas przygotowania to 20-30 minut. Smacznego
Krok 3 - Smażono-duszona cebula foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 17.02.2013 14:10
lubię taką , ja tak robię też ale podaje z kiełbaską smazoną
SmacznaPyza 16.01.2013 17:45
ale do czego to ma być ?
Katarzyna59 28.08.2012 18:39
pyszne
jozefinach 31.07.2012 09:56
Pyszności.
artur7 15.07.2012 10:54
LUBIE TAKIE
MagdaXXX 12.07.2012 19:53
na końcu dodaję jajeczko i jest super!
Aneta41 11.07.2012 21:27
też z bazylią nie próbowałam
artur7 21.05.2012 14:52
pyszne
Adamorek 10.04.2012 10:39
idealna do kiełbaski
cooleczka 09.04.2012 16:16
z bazylią jeszcze nie próbowałam
bgs1984 04.04.2012 21:43
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak