Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z kardamonem

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szkl
kardamon 10 ziaren
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 szt
cukier 1,5 szkl
margaryna 20 dag
olejek waniliowy 3 krople
jajko 4 szt
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z kardamonem

Zmieszać wszystkie sypkie produkty. Z nasion wybrać ziarna kardamonu i dodać do sypkich produktów. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać krople olejku oraz cukier waniliowy. Dodawać po jednym jajku oraz sok z cytryny. Na przemian dodawać mleko oraz sypkie produkty. Ciasto przelać do formy na babkę. Piec ok. 50-60 min w temp. 175st. Posypać pudrem, podawać z bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 09.01.2014 18:19
Cudne zdjęcia, Czekoladko!
helen 20.09.2012 23:51
ależ tu smacznie...
eeee 16.05.2012 10:32
kocham babeczki mniammm
tomek18 24.04.2012 09:23
super babka:)
caralajna 11.04.2012 21:42
fajna
smakowita 05.04.2012 10:50
super przepis
paula99926 04.04.2012 19:56
uwielbiam kardamon, a przepis ciekawy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak