Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocne rożki z szynki z farszem z jaj i chrzanem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10 szt
szynka 9 plastry
szczypiorek 1 pęczek
chrzan 1 op
sól do smaku
pieprz czarny

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocne rożki z szynki z farszem z jaj i chrzanem

Szczypiorek siekamy. Jajka gotujemy na twardo 8 minut od zgotowania, studzimy. Do miski przekładamy obrane i przekrojone na pół jajka, aby się je łatwiej rozdrabniało, dodajemy całe opakowanie chrzanu ze słoika,posiekany szczypiorek i doprawiamy sola i pieprzem wg uznania Całość miksujemy za pomocą blendera. Masę przekładamy do szprycy. Zwijamy 9 plastrów szynki gotowanej w rożki i napełniamy masą. Na talerzu układamy roszponkę, rożki szynki z masą jajeczno-chrzanową i dekorujemy pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 28.12.2015 21:50
efektownie prezentują się na stole. Nadzienie super.
Jagódka77 25.04.2015 14:14
na pewno pysznie smakują
Ela15 20.07.2014 13:20
ładnie wyglądają
Wafelek2601 30.06.2014 07:54
bardzo fajne
jasiek 05.04.2014 18:25
ciekawe nadzienie
[email protected] 14.03.2013 17:23
na pewno skorzystam
pacpaw 16.04.2012 20:50
super przekąska na zimno
agnyeshka 11.04.2012 09:14
piękny sposób podania
Paweł10 04.04.2012 19:42
smacznie wyglądają :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak