Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w sosie czosnkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 4 kawałki
czosnek 4 ząbki
masło 10 dkg
mąka 4 łyżki
sok z cytryny 4 łyżki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w sosie czosnkowym

Pangę myjemy i osuszamy. Potem rybę starannie skrapiamy sokiem z cytryn i posypujemy przyprawą do ryb. Przyrządzoną rybę odstawiamy na jedną godzinę do lodówki. Następnie rybę obtaczamy z dwóch stron w mące i dajemy na dobrze rozgrzany tłuszcz. Gdy się zarumieni to przekładamy i obsmażamy drugą stronę ryby. W rondelku rozgrzewamy masło i dorzucamy do niego przeciśnięty przez praskę czosnek. Zdjętą z patelni rybę polewamy przygotowanym masłem z czosnkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 04.07.2012 22:47
proponujesz bardzo smacznie przyrządzoną rybkę :)
barbara11561 17.04.2012 08:10
pyszniutka
MAR3STA 16.04.2012 18:00
smaczna
Rybciia 13.04.2012 13:35
pyszna!!!
ankaryba 13.04.2012 13:13
musi być pyszna :-)
Hanna5 12.04.2012 10:58
cudne
anulka69 12.04.2012 10:00
smaczna
Wafelek2601 12.04.2012 09:28
pyszna rybka
Łukasz15 11.04.2012 12:49
smaczna
m1monika 10.04.2012 17:02
super
MagdaXXX 10.04.2012 15:19
uwielbiam ryby
RenataZ-et 07.04.2012 22:03
ale super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak