Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki z ciasta francuskiego z bitą śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
cukier 1/2 szkalnki
jajko 1 sztuka
śmietana 30% 1 opakowanie
cukier puder 1 do smaku
esencja waniliowa 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z ciasta francuskiego z bitą śmietaną

Ciasto dzielimy na paseczki. Każdą foremkę oklejamy dookoła ciastem. |Smarujemy jajkiem i obsypujemy cukrem.

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku około 10-15 minut.



Śmietanę mieszamy z cukrem i esencją. Ubijamy mikserem lub wlewamy do syfonu.
Szprycą nabijamy rurki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 02.11.2012 17:21
pyszne
artur7 13.04.2012 10:01
mniam
misia53 04.04.2012 20:51
ja też lubię rurki
Piotr24 04.04.2012 18:24
zjadłbym z chęcią
Emilia22 04.04.2012 17:43
apetyczne
halina17 04.04.2012 17:18
pyszne rurki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak