Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z szynką konserwową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka konserwowa 40 dkg
groszek konserwowy 1 szkl
jaja 3
marchewka
bulion 1 litr
pieprz
sól
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z szynką konserwową

Szynkę kroimy w średnią kostkę. Groszek otwieramy i odcedzamy. Papryczki kroimy w paseczki. Jajka gotujemy na twardo, chłodzimy, obieramy i kroimy w ćwiartki. Marchewkę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Zimną kroimy w kółeczka. Do kubeczków wkładamy wędlinę, kawałek jajka i groszek z marchewką. Bulion podgrzewamy dodajemy żelatynę i doprawiamy solą i pieprzem. Chłodny bulion rozlewamy do kubeczków i dajemy na 3 godz do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 16.01.2014 16:50
smaczna galareta
zuzanna_z 14.05.2012 13:38
lubie
Mariusz10 20.04.2012 18:26
super
ankaryba 18.04.2012 13:35
smaczna :-)
Wafelek2601 17.04.2012 22:22
świetna
Anna138 14.04.2012 11:00
super
Rybciia 11.04.2012 22:33
pycha
IKrakowianka 08.04.2012 20:25
super
RenataZ-et 06.04.2012 19:25
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak