Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta owsiana z jabłkami i bakaliami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki owsiane 1 1/2 szklanki
rodzynki 1 szklanka
orzechy włoskie 1/2 szklanki
migdały 1/2 szklanki
cukier 5 łyżek
kisiel truskawkowy
jogurt naturalny 500 g
jabłka 2

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta owsiana z jabłkami i bakaliami

Jabłka kroimy w kostkę, orzechy i migdały rozdrabniamy w blenderze. Wszystkie składniki mieszamy razem, powstałą masę przekładamy do formy na tartę (ja mam silikonową, dlatego niczym jej nie smaruję). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 60 minut.
Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna__s 08.04.2012 12:27
Super, a do tego rewelacyjnie podane.
caralajna 05.04.2012 00:02
fajny zdrowy deser :)
Emilia22 04.04.2012 17:44
super
stokrotka 04.04.2012 16:47
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak