Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z mieszanką chińską

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1/2 szklanki
mieszanka chińska 1 mała miseczka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
olej do smażenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z mieszanką chińską

Niecałe pół szklanki ryżu gotujemy w nie osolonej wodzie. Ryż gotujemy do miękkości ale nie może być rozgotowany. Kiedy ryż zacznie się gotować przygotowujemy warzywa. Na patelnie wlewamy niewielką ilość oleju do smażenia. Kiedy olej będzie dobrze ciepły, dodajemy małą miseczkę mrożonej mieszanki chińskiej. Warzywa dusimy pod przykryciem na niewielkim ogniu. Kiedy grzybki mun będą miękkie dodajemy uprzednio ugotowany ryż. Mieszamy dokładnie warzywa z ryżem i dodajemy wegettę w płynie - przyprawa do sosów i zup.; dusimy 1 minutę i próbujemy. Jeżeli smak będzie zbyt mało słony lub mało wyrazisty można dodać jeszcze przyprawy w płynie - ale ostrożnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 06.04.2012 14:28
lubię takie dania
Kekerboom 04.04.2012 15:41
pyszne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak