Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w winie z fasolką szparagową.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
cebula 1 szt
fasolka szaragowa 200 gram
mąka pszenna 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
wino czerwone 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w winie z fasolką szparagową.

Kroki postępowania

1
Pierś umyć i obsmażyć na patelni z każdej strony
Krok 1 - Pierś z kurczaka w winie z fasolką szparagową. foto
2
następnie wrzucić do garnka z wodą, dolać wino, gotować do miękkości.
Krok 2 - Pierś z kurczaka w winie z fasolką szparagową. foto
3
Na patelni podsmażyć cebulkę
Krok 3 - Pierś z kurczaka w winie z fasolką szparagową. foto
4
Fasolkę oczyścić z ogonków i pokroić na 3 cm pałeczki, dodać do piersi, dodać cebulkę
Krok 4 - Pierś z kurczaka w winie z fasolką szparagową. foto
5
Gotować tak długo aż wszystko będzie miękkie. Pod koniec wywar zagęścić mąką rozrobioną z wodą. Podawać z makaronem lub ryżem. Smacznego!
Krok 5 - Pierś z kurczaka w winie z fasolką szparagową. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 16.01.2013 17:16
jakoś czerwone wino mi tu nie pasuje - nieładnie zabarwi mięso - zresztą patrząc na zdjęcia ma duże wątpliwości, że faktycznie w winie to mięso gotowałaś, jeśli już to w bulionie z dodatkiem wina...
kanu83 15.08.2012 23:07
mniaaaam
caralajna 16.07.2012 10:32
wytrawny kurczak
Ewelina47 01.07.2012 21:35
super kurczaczek
fictor123 24.04.2012 15:29
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak