Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory duszone z boczkiem i kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 4 szt
boczek wędzony 8 g
kiełbasa 15 g
jabłka 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pory duszone z boczkiem i kiełbasą

Pokrojony w kostkę boczek stopić wyjąć skwarki a na tłuszczu podsmażyć pokrojone w półpierścienie pory. po krótkim smażeniu dodać jabłka , pokrojoną kiełbasę i skwarki z boczku. podlać 2-3 łyżkami wody i wszystko krótko poddusić . Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak