Francuska przekąska

Francuska przekąska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    2 op
  • pieczarki

    400 g
  • kiełbasa wiejska

    300 g
  • ser żółty

    300 g
  • sos ostrygowy

    1 łyżka
  • pieprz kolorowy

    do smaku
  • masło

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • jajko

    1 roztrzepane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić, pokroić na plastry i podsmażyć na maśle.
Dodać sos ostrygowy, doprawić solą i pieprzem kolorowym, wymieszać.
Każdy płat ciasta francuskiego pokroić na cztery paski.
Na 1/2 części ciasta układamy kiełbasę pokrojoną w plasterki, na kiełbasę dajemy pieczarki, a na wierzch żółty ser.
Każdy kawałek składamy na pół, widelcem sklejamy dookoła i smarujemy rozmąconym jajkiem.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut.
Podajemy na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna133

18.04.2012 18:37
robię podobne

cukiereczek

27.01.2012 08:32
pyszno?ci

agnieszka189

06.10.2010 10:51
lubię takie pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat