Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki z ryżem i warzywami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 500 g
ryż 200 g
cebula 1
marchew 2
groszek konserwowy 1/2 puszki
oliwa
sól szczypta
pieprz szczypta
jajko 1
koperek 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z ryżem i warzywami

Do garnka wlać wodę osolić i ugotować ryż na miękko. Mięso wyłożyć do miski dodać do niego obraną i drobno posiekaną cebulę ,lekko ugotowane i posiekane drobno marchewki , pół puszki odsączonego z zalewy groszku, ugotowany ryż , sól oraz pieprz . Wszystko dobrze wymieszać , dodać 1 jajko , I ulepiać z mięsa kulki średniej wielkości . Pulpeciki wrzucać na rozgrzaną patelnię z oliwą . Smażyć aż się zrumieni, Po wyjęciu posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.07.2012 15:51
Znakomitośc.
ewka1978 18.07.2012 07:13
pycha
Smerfetka250 09.04.2012 11:07
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak