Makaron niedzielny

Makaron niedzielny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    40 dag
  • żółtka

    6 szt
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać sól, żółtka, zarobić ciasto. Jeżeli jest bardzo twarde dodać odrobinę wody lub jajko. Ciasto rozwałkować cienko, zostawić do przeschnięcia. Następnie pokroić w pasy o szerokości ok 4 cm., posypać mąką i złożyć kilka w jedna warstwę. Kroić w poprzek ostrym nożem. Rozłożyć do przeschnięcia. Gotować w osolonej wodzi, odcedzić i przelać zimną wodą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Emilia22

16.09.2010 12:55
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat