Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy z mięsem w sosie buraczkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pyzy z miesem 10 szt
mrożonka barszcz ukraiński 1 op
sos sojowy 2 łyżki
olej do smażenia 1 łyżka
woda 1 szklanka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy z mięsem w sosie buraczkowym

Pyzy gotujemy wg przepisu na opakowaniu, lub robimy domowe. Do rondla wlewamy olej dorzucamy mieszankę z buraczkami, dodajemy sos sojowy i kostkę. Smażymy wszystko na ostrym ogniu ciągle mieszając przez ok 3 minuty, zalewamy wodą i dusimy do miękkości. Doprawiamy oregano i pieprzem i po paru chwilach zalewamy pyzy wyłożone na talerz. Środek talerza można udekorować kleksem śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 02.06.2012 10:39
pyszne danie !
iknkirke 24.05.2012 10:13
ciekawe
Betka 21.05.2012 15:08
pycha;)
Norgiusz 11.04.2012 08:09
ciekawe
Justyna87 05.04.2012 20:56
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak