Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERCA DUSZONE PO HISZPAŃSKU

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serca wieprzowe 1/2 kg
pieczarki 10 dag
cebula 2-3 szt
włoszczyzna
wino białe 1/2 szkl
pasta pomidorowa 1 łyżka
śmietana 1 szkl
tłuszcz 2 łyżki
koperek 2 łyżki
tymianek 1 łyzeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1-2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: SERCA DUSZONE PO HISZPAŃSKU

Serca przekroić wzdłuż, oczyścić, dokładnie opłukać i podzielić na mniejsze kawałki, a następnie natrzeć solą i pieprzem, odstawić na 15 minut. Cebulę i pieczarki posiekać, włoszczyznę oczyścić i pokroić w drobna kostkę lub zetrzeć na tarce. Rozgrzać część tłuszczu obsmażyć serca i przełożyć do włoszczyzny, podlać szklanka wody i winem. Dusić około 30 minut. Na pozostałym tłuszczu przesmażyć cebulę i pieczarki, dodać pastę pomidorową i paprykę. I przełozyć do rondla z sercami, wsypać kucharek, tymianek, paprykę. Dusić wszystko razem uzupełniając w trakcie wodę. Pod koniec wlać śmietanę, zagotować i przyprawić. Posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 08.04.2012 17:58
wyśmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak