Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

A'la syrop wzmocneniowo-przeziębieniowy

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna 3 sztuki
imbir 12-15 dag
miód 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: A'la syrop wzmocneniowo-przeziębieniowy

Cytrynę wyciskamy jak namocniej, ile się da:). Imbir obieramy i ścieramy na tarce na paplę, na najmniejszych oczkach.Łaczymy z cytryną , dodajemy miód. Wszytsko mieszamy. Imbiru nie moze byc tez az za wiele bo będzie zbyt mocny smak, chyba,ze ktos lubi. Następnie to juz do wyboru - powstałą "papkę} przekladamy do słoików, i jemy 1 łyżeczkę dziennie, bądz odcedzamy i powstały syrop przekladamy do buteleczki. Jak kto woli.. Na prawdę pomaga.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 12.03.2013 22:15
A jak długo można przechowywać taki syrop?
Piter 31 07.03.2013 18:46
warto mieć taki przepis
dianix 02.11.2012 20:24
dobry na ten okres
kamyk 21.06.2012 21:33
lepiej żeby się nie przydał :) ale pomysłowy syrop
Ewelina38 12.04.2012 13:20
przepis warty zapamiętania
kate.500 05.04.2012 07:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak