Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron z czereśniami i śmietaną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 400-500 g
czereśnie 1 słoik litrowy
kisiel wiśniowy 1 opak
śmietana kremowa 30%
miód płynny
Cynamon mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: makaron z czereśniami i śmietaną

Czereśnie odsączamy z soku. Drylujemy. Makaron gotujemy. Pod koniec dodajemy sok z czereśni i owoce. Jeśli trzeba dolewamy wody. Zagotowujemy. Dosładzamy płynnym miodem i doprawiamy szczyptą cynamonu. Kisiel wiśniowy lub truskawkowy rozrabiamy w szklance wody. Dodajemy do gotującej się zupy i cały czas mieszamy, aż zgęstnieje. Podajemy ze śmietaną kremówką.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 05.06.2012 23:31
ciekawy pomysł
Marta1986 23.04.2012 11:19
pycha
luki1984 14.04.2012 21:58
apetyczny
luki1984 14.04.2012 21:58
apetyczny
luki1984 14.04.2012 21:58
apetyczny
luki1984 14.04.2012 21:58
apetyczny
luki1984 14.04.2012 21:58
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak