Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocne jajeczka bajaderkowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto: 500 g
dżem 1 łyż.
bakalie 1/2 szkl.
orzechy 60 g
polewa czekoladowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocne jajeczka bajaderkowe

Kroki postępowania

1
Ciasto rozkruszam do miski. Bakalie zalewam gorącą wodą i odstawiam na 15 minut.
Krok 1 - Wielkanocne jajeczka bajaderkowe foto
2
Po tym czasie kroję bakalie w mniejsze kawałki. Orzechy drobno siekam lub mielę. Bakalie i orzechy dodaję do ciasta wraz z dżemem w ilości takiej aby masa była zwarta, ale nie sypka ani nie za rzadka.
Krok 2 - Wielkanocne jajeczka bajaderkowe foto
3
Z masy lepię kuleczki, z których formuję jajeczka.
Krok 3 - Wielkanocne jajeczka bajaderkowe foto
4
Każde jajko polewam polewą czekoladową, po czym dekoruję cukrowymi posypkami. Wstawiam do lodówki do schłodzenia na 1-2 godziny.
Krok 4 - Wielkanocne jajeczka bajaderkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sezamek 21.03.2016 19:26
Fajne , lubię bajaderki
motylekgoha 01.04.2014 17:38
wyglądają super:)0
Małgorzata106 15.05.2012 19:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak