Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z boczkiem i szynką na ciepło

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 10 dag
szynka gotowana 5 dag
Makaron razowy 1 szkl
natka pietruszki
groszek konserwowy 3 łyżki
masło 1 łyzeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z boczkiem i szynką na ciepło

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu .Odcedzamy . Boczek kroimy w kosteczkę .Szynkę kroimy w paseczki . Na patelni teflonowej podsmażamy boczek .Dodajemy makaron mieszamy doprawiamy solą i pieprzem . Dodajemy groszek zielony ,pokrojoną szynkę i trochę masła .Mieszamy podsmażamy .Podajemy z natka pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smerfetka250 05.04.2012 17:49
uwielbiam
iwa643 04.04.2012 06:49
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak