Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki czekoladowe z kremem i truskawkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier brązowy 1 łyżka
miękkie masło 4 łyżki
mleko 2% 1,5 szklanki
budyń śmietankowy 1 op
masło 150 gram
truskawki świeże do dekoracji
herbatniki czekoladowe 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki czekoladowe z kremem i truskawkami

Kroki postępowania

1
Pokruszone/zmielone/ dokładnie biszkopty należy połączyć z cukrem i roztopionym masłem. Gotową masą wyłożyć foremki . Ilość otrzymanych babeczek zależy od wielkości naszych foremek . Babeczki należy wstawić na 10 min do gorącego piekarnika/ok.180st/aby je lekko zapiec . Wyjąć z piekarnika i przestudzić i delikatnie wysunąć z foremek.
Krok 1 - Babeczki czekoladowe z kremem i truskawkami foto
2
Ugotować budyń w/g zaleceń producenta i schłodzony połączyć z masłem. Zimnym kremem budyniowym napełniać babeczki.
Krok 2 - Babeczki czekoladowe z kremem i truskawkami foto
3
Umyte truskawki pokroić na cząstki i udekorować babeczki.Babeczki podawać schłodzone.
Krok 3 - Babeczki czekoladowe z kremem i truskawkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 17.12.2012 17:17
wyglądają obłędnie! :)
reniatka 06.06.2012 09:45
świetne
Betka 06.06.2012 06:40
mmmm pychota!;)
Cukiereczek13 04.04.2012 09:25
super pomysł :)
suzana 04.04.2012 08:43
bardzo pomysłowe
motylwe 04.04.2012 08:05
bardzo fajne
caralajna 04.04.2012 07:45
świetny sposób na kruche babeczki, szybki i smaczny.. zdjęcia jak zwykle bajkowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak