Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z papryką i ogórkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt
ogórki kiszone 4 szt
cebula 2 szt
pierś z kurczaka 1 szt
pieczarki 1,5 kg
wędlina 30 dag
śmietana 0,5 szklanki
mąka pszenna 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do samku
papryka mielona do smkau
rosół 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z papryką i ogórkami

Pieczarki kroimy i przesmażamy. Kroimy w kosteczkę paprykę,cebulę,wędlinę,pierś z kurczaka(wcześniej ugotowaną) i osobno smażymy . Gdy wszystko już się podsmaży wsypujemy do jednego garnka,podlewamy rosołem,dodajemy pokrojone ogórki,zagęszczamy śmietaną i mąką i doprawiamy według naszych smaków-solą,pieprzem i papryką-powinno być ostre. Podajemy z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 18.06.2012 23:03
super
Ania67 23.05.2012 23:48
mniam
malaczarna23 10.05.2012 07:47
z ogórkami nie robiłam,musi być pyszne:)
kate.500 02.05.2012 08:40
super ciekawy pomysl
kbj31 18.04.2012 22:21
super
Wojt@s
Wojt@s 05.04.2012 12:40
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak