Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki nadziewane pieczarkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka 4 sztuka
pieczarki 30 dag
szczypiorek 1 pęczek
jajko 1 sztuka
ser żółty
ser blue chesse
ketchup 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki nadziewane pieczarkami

Starte na dużych oczkach pieczarki podsmażamy, doprawiając solą i pieprzem. Dodajemy do nich łyżkę ketchupu, jajko i szczypiorek, mieszamy. Po chwili zdejmujemy patelnię z kuchenki.

W bułkach wydrążamy dziurki i nadziewamy je pieczarkami. Posypujemy startym serem i niewielką ilością pokruszonego sera blue.

Zapiekamy około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Podajemy z sosem pomidorowym lub keczupem.

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 04.04.2012 07:52
smacznie wyglądają :)
iziona 04.04.2012 07:51
Dla mnie super ! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak