Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bagietkowa zapiekanka z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 1 szt.
pieczarki 25 dkg.
cebula 2 szt.
papryka czerwona 1/2 szt.
sól i pieprz
ketchup pikantny
masło
ser żółty 15 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: bagietkowa zapiekanka z pieczarkami

pieczarki umyć pokroić na plasterki cebule pokroić w kostkę następnie zeszklić na oleju dodać pokrojone pieczarki doprawić solą i pieprzem do smaku wymieszać i dusić aż odparuje cała woda z sokiem bagietkę przekroić na połowę potem wzdłuż posmarować masłem,na to układać przestudzone pieczarki z cebulą ja jeszcze dokładam na wierzch zeszkloną cebulę pokrojoną na półplasterki potem paski papryki czerwonej posypuję startym serem układam na blasze i wstawiam do piekarnika na 180st.do rozpuszczenia się sera wyjmuję polewam ketchupem i smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 09.04.2012 23:30
pyszna
Wafelek2601 09.04.2012 20:47
super
daria2911 08.04.2012 11:41
pycha
IKrakowianka 06.04.2012 23:01
taką kolację mogę jeść codziennie
Aneta41 05.04.2012 17:22
też takie robię - świetne są
cooleczka 05.04.2012 14:07
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak