Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CZereśnie w musie morelowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: CZereśnie w musie morelowym

Czereśnie umyć i wydrylować. zagotować wodę z cukrem. Na gorący syrop wrzucić owoce, gotować 10 minut. Odstawić do wystudzenia. Morele sparzyć, obrać, wypestkować, pokroić w ćwiartki, zmiksować. Czereśnie w syropie wymieszać z cukrem żelującym, dodać morele i drobno posiekaną wanilię. Całość doprowadzić do wrzenia i gotować kilka minut. Gorące czereśnie z musem morelowym przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 01.08.2011 08:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak