Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątroba wieprzowa w sosie własnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 1/2 kg.
sól i pieprz
cebula 3 szt.
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: wątroba wieprzowa w sosie własnym

wątrobę umyć i pokroić w cienkie paski rozgrzać olej i usmażyć z każdej strony posypać pieprzem do smaku i przekładać do garnka jak jest opieczona cebule obrać pokroić na półplasterki wrzucić na pozostały tłuszcz od smażenia i zeszklić dodać wraz z tłuszczem pozostałym od smażenia do garnka podlać wodą osolić do smaku i chwilę gotować ok.20-30min.aby zmiękła po tym czasie zagęścić sos mąką wymieszaną z odrobiną wody podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 05.04.2012 20:37
brzmi smacznie
cooleczka 05.04.2012 20:37
brzmi smacznie
cooleczka 05.04.2012 20:37
brzmi smacznie
Aneta41 05.04.2012 17:22
bardzo lubię z duuuuuża ilością cebulki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak