Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pesto i karczochami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt.
pesto 3 łyżecz.
kapary 1 łyżecz.
musztarda 1/2 łyżecz.
majonez 1/2 łyżecz.
chili 1 szczypta
natka pietruszki 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pesto i karczochami

Kroki postępowania

1
Jajka gotuję w lekko posolonej wodzie. Po ugotowaniu zalewam je zimną wodą, studzę, obieram. Każde jajko przekrawam wzdłuż na połowę i łyżeczką wyjmuję żółtka.
Krok 1 - Jajka faszerowane pesto i karczochami foto
2
Przekładam je do miseczki. Do naczynia z żółtkami dodaję pesto, majonez, musztardę, posiekane kapary, pieprz i dokładnie mieszam.
Krok 2 - Jajka faszerowane pesto i karczochami foto
3
Następnie napełniam jajka farszem. Układam na talerzu. Na koniec oprószam połówki jajek odrobiną chili. Ozdabiam całość świeżą natką pietruszki. Od razu podaję.
Krok 3 - Jajka faszerowane pesto i karczochami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 22.01.2014 23:50
chyba pomyliłaś tytułowe karczochy z kaparami ;)
aginaa 03.04.2012 19:13
musza byc pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak