Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przekładaniec ogórkowo łososiowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek 1 szt
łosoś wędzony plastry 180 g
tymianek 3 gałązki
sól do smaku
pieprz do smaku
kawior 1 z łososia
ser biały 50 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: przekładaniec ogórkowo łososiowy

Ogórek opłukać , osuszyć i obrać . Pokroić na kawałki około 10 cm, a następnie każdą część pokroić w cienkie paseczki. Lekko posolić . Plastry łososia podzielić na 3 części , każdą doprawić do smaku pieprzem . Zrobić 6 przekładańców, układając kolejno warstwy :plaster ogórka , serek, plaster łososia, serek i na koniec plaster ogórka. Posy.pać listkami tymianku. Dekorować przekładance kawiorem z łososia i schłodzić przed podaniem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 04.06.2012 14:08
fajne
aga130982 04.06.2012 14:08
fajne
ronald88 03.04.2012 19:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak