Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

puszysty mus pistacjowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 3 listki
słodzik 3 łyżki
armoat pistacjowy 2 łyżeczki
barwnik zielony 5 kropli
białko 4 szt
sól do smaku
ser 400 (beztłuszczowy)

Przepis i sposób przygotowania na: puszysty mus pistacjowy

Listki żelatyny moczyć w zimnej wodzie 10 min. Słodzik wsypać do rondelka i dodać 4 łyżki wody. gotować 2 min.
Następnie dodać aromat pistacjowy , odsączone listki żelatyny i barwnik wymieszać i zdjąć z ognia. Białka ubić i dodać sól.powoli dolewać syrop pistacjowy ciągle je ubijając. Następnie dodać ser i całość delikatnie wymieszać , przelać mus do szklanek i odstawić na 4 godz do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 03.04.2012 19:55
gdzie kupić aromat pistacjowy bo nigdy nie spotakałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak