Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane sardynkami z chrzanem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chrzan ze słoiczka 1 łyżka
majonez 2 łyżki
koperek
sól i pieprz
sardynki 1 (podwędzane, w oleju)
jajko ugotowane na twardo 10 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane sardynkami z chrzanem

Sardynki osaczyć z oleju, rozetrzeć widelcem.
Jajka obrać ze skorupek, przeciąć wzdłuż na połowę, wyjąć żółtka i dodać je do sardynek.
Dodać majonez, chrzan, posiekany koperek, sól i pieprz - utrzeć na jednolitą masę.
Połówki jajek nadziać powstałą masą sardynkowo-chrzanową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kaja35 28.07.2012 09:10
super
Kaja35 28.07.2012 09:10
super
krokodyl 25.06.2012 19:31
smacznie
Habibi 05.04.2012 00:15
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak