Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka wieprzowa w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka
mleko
cebula 2
śmietana do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka wieprzowa w sosie

Wątróbkę umyć, odciąć żyłki i namoczyć w mleku przez kilka godzin. Cebule posiekać. Wątróbkę pokroić w mniejsze kawałki i włożyć na rozgrzany olej. Obsmażyć po minucie z obu stron po czym dorzucić cebule. Trzymać na małym ogniu. Gdy cebule się zeszklą, podlać winem i przykryć. Trzymać, aż wino odparuje (kilka min). Doprawić do smaku i zagęścić śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 19.09.2012 23:00
dobra
Sylwia56
Sylwia56 26.05.2012 18:57
pychotka
ronald88 03.04.2012 19:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak