Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w warzywach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
marchewki
papryka czerwona
pieczarki
schab bez kości 1,5kg
tymianek
ocet balsamiczny 2 łyżki
oliwa
czosnek 4 ząbki
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w warzywach

Mięso oczyścić i osuszyć. Z podanych składników przygotować marynatę. Dokładnie natrzeć schab i odstawić na 3godz. Po tym czasie obsmażyć z obu stron (najlepiej mięso włożyć do siatki pieczeniowej). Naczynie żaroodporne natłuścić, ułożyć obrane warzywa (ziemniaki posypać przyprawą. Wcześniej można je podgotować) a w środku mięso. Całość piec ok godziny. W trakcie pieczenia przewracać a warzywa polewać stopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr24 03.04.2012 19:14
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak