Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone z ryżem i pekińską

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
cebula 1 szt
ryż 1 saszetka
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
jajko 3 szt
kostka rosołowa 1 szt
olej do smażenia
mąka
kapusta pekińska 1/3

Przepis i sposób przygotowania na: mielone z ryżem i pekińską

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy w wodzie z kostką rosołową. Kapustę szatkujemy a cebulę kroimy w kostkę
Krok 1 - mielone z ryżem i pekińską foto
2
Mięso, ryż, kapustę, cebulę, jajka i przyprawę dobrze ze sobą mieszamy.
Krok 2 - mielone z ryżem i pekińską foto
3
Formujemy kotlety, obtaczamy w mące i smażymy na średnim ogniu.
Krok 3 - mielone z ryżem i pekińską foto
4
Smażymy do zbrązowienia. Smaczne z ziemniaczkami i surówką.
Smacznego :)
Krok 4 - mielone z ryżem i pekińską foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 28.01.2014 22:25
fajny pomysł :-)
matesko 12.12.2012 08:17
lubie
halina55 03.04.2012 11:19
No bardzo ciekawy :)
jola1508 03.04.2012 10:53
ciekawy przepis...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak