Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszki babuni

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zsiadłe mleko 1 szkl.
jaja 1
mąka 2 szkl.
sól szczypta
cukier puder do posypania
olej do smażenia
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: racuszki babuni

Do zsiadłego mleka dodajemy wszystkie składniki, dokładnie mieszamy.
Na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju kładziemy ciasto formując placuszki, smażymy z dwóch stron.
Ciepłe racuszki posypujemy cukrem pudrem. Można jeść również z dżemem.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 01.01.2014 00:34
pycha racuszki
krystyna330 18.10.2013 13:03
bardzo smacznie wygląda
mariel78 11.10.2013 21:53
Pyszne , robię podobne
ajres 28.08.2013 17:11
bardzo dobre
Magda60 27.03.2013 10:34
pyszne, polecam
wlicka 21.03.2013 23:06
pyszności;)
zdeba 21.02.2013 19:24
pyszne :) uwielbiam z dżemem brzoskwiniowym :)
Bernadeta1 06.11.2012 00:48
czesto robię bo bardzo lubię,bardzo smaczne
gosia561 21.08.2012 09:41
jak u babci?
agogo2 24.06.2012 22:10
dobre
agogo2 24.06.2012 22:10
dobre
agogo2 24.06.2012 22:10
dobre
Betka 19.04.2012 10:34
oj pyszne pyszne! wypróbowałam!;D
Katarzyna54 19.04.2012 08:53
pycha
Andysz 12.04.2012 13:37
Oj tam kalorie;) Raz na jakiś czas można sobie pozwolić;D
Betka 11.04.2012 10:19
na pewno są pyszne ale raczej sporo w nich kalorii...
mic 07.04.2012 19:12
dla mnie to i obecna smaki, czesto robie bo łasuch ze mnie;d
paula99926 06.04.2012 20:17
smak dzieciństwa...
bercik1 05.04.2012 23:32
Smakowite, bardzo puszyste.
cooleczka 03.04.2012 18:56
jakie puszyste :)
pioge7 03.04.2012 09:54
super
katarzynka455 03.04.2012 09:50
też takie robię
Kikiriki 03.04.2012 09:31
pycha
Amellia 03.04.2012 09:30
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak