Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Matyle z jabłka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

laska wanilii
jabłko

Przepis i sposób przygotowania na: Matyle z jabłka

Taki motylek można podać niejadkowi lub ozdobić stół .Jabłko myjemy dokładnie i wycieramy recznikiem .Można wybrac jabłko czerwone lub zielone Wycinamy trójkąt tak jak na zdjeciu .Trójkąt wycinamy dość głęboko do ogryzka .Następnie wycinamy skrzydła nóż wbijamy tak głęboko ,żeby wyciąć część ogryzka .Będzie to brzuszek motyla .Gdy mamy wycięte skrzydła wycinamy ich kształt tak jak na zdjęciu .Laskę wanilii kroimy w cieniutkie paseczki Czułka robimy z cieniutkich paseczków laski wanilii .Przypinamy go wykałaczką do jabłuszka .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak