Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty z serem i łososiową salsą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tost 2 sztuki
jajko 1 sztuka
mleko 2 łyżki
twaróg 200 g
łosoś wędzony plastry 50 g
papryka marynowana 1/2 sztuk
sok z cytryny 1 łyżki
koperek 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
sól szczypta
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty z serem i łososiową salsą

Do sera najlepiej mielonego (można go zastąpić tak jak ja zwykłym twarogiem w kostce, który utarłam)dodajemy 1 1/2 łyżki koperku, przeciśnięty przez praskę czosnek, mleko, sól i pieprz do smaku. Energicznie wymieszać, aby wszystkie składniki się połączyły. Łososia i paprykę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy sok z cytryny, koperek i wszystko razem macerujemy. W osobnym naczyniu roztrzepujemy jajko a następnie moczymy w nim tosty. Gdy chleb nasiąknie jajkiem smażymy na patelni delikatnie zwilżonej olejem. Usmażone i odparowane tosty smarujemy serem i posypujemy salsą z łososia. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eeee 29.06.2012 14:29
super wygląda pewnie smacznie smakuje
ronald88 03.04.2012 19:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak