Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cannelloni z mięsem mielonym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 25 dag
pomidory z puszki lub koncentrat 0,5 puszki
marchew 2 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 szt
sól
tymianek
pieprz
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
ser 4 plasrterki
kukurydza w puszce 4 łyżki
koper 1 gałązka
cannelloni 10 rurek

Przepis i sposób przygotowania na: cannelloni z mięsem mielonym

Kroki postępowania

1
Mięso mielone przyprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i przyprawą do mięsa mielonego.
Na rozgrzanej patelni smażymy posiekaną cebulę, i marchew. Dodajemy przyprawione mięso i smażymy. Po d koniec smażenia dodajemy czosnek i pól puszki pomidorów, dokładnie mieszamy, dodajemy kukurydzę.
cannelloni wkładamy na 3 minuty do gorącej wody, następnie przekładamy do zimnej. Wyjmujemy je i małą łyżeczką faszerujemy.
Krok 1 - cannelloni z mięsem mielonym foto
2
nafaszerowane cannelloni układamy w nasmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym, polewamy pomidorami z puszki. Plastry sera kroimy na taką ilość wstążek ile mamy cannelloni i układamy ser na każdym z osobna.
Krok 2 - cannelloni z mięsem mielonym foto
3
Tak przygotowane cannelloni wkładamy na 180 stopni do piekarnika na 25 minut.
Krok 3 - cannelloni z mięsem mielonym foto
4
Zdobimy koperkiem, smacznego!
Krok 4 - cannelloni z mięsem mielonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna87 03.04.2012 08:39
dawno nie robiłam dam więcej sosu
Cukiereczek13 03.04.2012 08:09
pysznie wygląda :) zrobię takie ;p
caralajna 03.04.2012 07:18
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak