Czereśnie w winiaku

Czereśnie w winiaku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czereśnie

    1 kg
  • cukier

    1,5 szkl
  • winiak

    3 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogonki czereśni przyciąć do połowy. Owoce umyć, osuszyć, ułożyć w słoikach, posypując cukrem. zalać winiakiem. Słoiki zamknąć, odstawić w chłodne i ciemne miejsce na 6 tygodni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anja3107

28.09.2011 10:46
pycha

Justyna Jussstiii

01.08.2011 08:21
super

Justyna Jussstiii

01.08.2011 08:21
super

Alicja34

31.08.2010 18:48
wyborne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat