Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki faszerowane parówką, serem, papryką i ogórkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki 4 szt.
parówki 4 szt.
papryka konserwowa 1 płat
ogórek konserwowy 1 szt.
ser gouda 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki faszerowane parówką, serem, papryką i ogórkiem

Kroki postępowania

1
Usuwam osłonkę z parówki. Ogórka kiszonego lub konserwowego kroję w słupki. Paprykę konserwową kroję w podłużne paski. Ser ścieram na tarce na dużych oczkach.
Krok 1 - Naleśniki faszerowane parówką, serem, papryką i ogórkiem foto
2
Na każdego usmażonego naleśnika kładę starty żółty ser, parówkę, paseczki ogórka i papryki konserwowej.
Krok 2 - Naleśniki faszerowane parówką, serem, papryką i ogórkiem foto
3
Następnie ściśle zawijam każdego naleśnika w rulon.
Krok 3 - Naleśniki faszerowane parówką, serem, papryką i ogórkiem foto
4
Wkładam do kuchenki mikrofalowej na 1-2 minuty aż do rozpuszczenia sera.
Krok 4 - Naleśniki faszerowane parówką, serem, papryką i ogórkiem foto
5
Podaję z ulubionymi sosami.
Krok 5 - Naleśniki faszerowane parówką, serem, papryką i ogórkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 29.05.2012 19:08
mniaam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak