Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gyros po rosole.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka ugotowane 3 szt
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
przyprawa do gyrosa 1 łyżka czubata
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 12 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gyros po rosole.

Mięso obrać z kości,żyłek i chrząstek.Pokroić je lub rozdrobnić palcami na kawałki. Cebule obrać i pokroić w ćwierćplastry. Czosnek po obraniu posiekać grubo. Na rozgrzany olej wrzucić rozdrobnione mięso, posypać przyprawą kebab-gyros i obiema paprykami oraz pieprzem ziołowym.Podsmażyć razem, po czym dodać cebulę i czosnek i dalej smażyć na małym ogniu, aż się zeszklą. Podawać polane sosem czosnkowym np. http://www.gotujmy.pl/sos-czosnkowy-do-nugetsow-,przepisy,130140.html Na zdjęciu podałam z ziemniakami, które wstawiłam zanim wykombinowałam sobie tego gyrosa a kolejnym razem podałam z ryżem.Polecam,bo danie jest szybkie i smaczne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia 30.11.2022 13:17
super przepis. Robię ze śmietanką 30 proc i podaję z ryżem. Dziękuję i pozdrawiam.
Beatris 05.07.2012 09:45
Fajna propozycja na wykorzystanie mięsa, które zostało z obiadu.
Rafał10 23.04.2012 16:09
super przepis ! Na pewno kiedyś zrobię tak z udkami z rosołu :)
joanna43 02.04.2012 21:39
fajna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak