Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czereśnie w syropie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 1 kg
cytryna 1 szt
cukier żelujący 50 dag
woda 0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: czereśnie w syropie

Czereśnie umyć i wydrylować. Cytrynę sparzyć, obrać, usunąć błonki i pestki, rozdrobnić. Owoce wymieszać z cukrem żelujący i wodą. Całość doprowadzić do wrzenia i gotować kilka minut. Zebrać z powierzchni pianę. Gorące czereśnie z syropem przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować 20 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 01.08.2011 08:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak