Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z makaronem i szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 250 gram
szpinak 500 gram
boczek 100 gram
jajko 2 sztuki
żółty ser 100 gram
czosnek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z makaronem i szpinakiem

- szpinak, przebrać, umyć podgrzać do miękkości, następnie pokroić i doprawić czosnkiem
- makaron ugotować
- boczek pokroić w kostkę i podsmażyć
- jajka rozbić, wymieszać z solą i pieprzem,
- tłuszczem wysmarować naczynie do zapiekania
- ułożyć na dnie warstwę makaronu, przełożyć warstwą szpinaku i boczku
- przykryć pozostałym makaronem
- polać jajkami
- posypać na wierzchu solą i pieprzem
- zapiekać około 20 minut
- posypać startym serem i zapiekać jeszcze około 1o minut
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dominique 07.02.2017 20:17
jeszcze takiej nie próbowałam
Margo1 25.04.2013 10:37
zapiekanki lubie ze wszytkim
ronald88 04.04.2012 11:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak