Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z szynki nadziewane pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 250 gram
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
śmietana 1/8 litra
jajko 1 sztuka
szynka gotowana 8 plasterków
pomidory 2 sztuki
żółty ser 75 gram
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z szynki nadziewane pieczarkami

- pieczarki umyć, pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle
- dodać śmietanę i mąkę, podsmażyć przez chwilę
- zdjąć z ognia przyprawić, dodać potarty ser (około 25 gram)
- rozłożyć plasterki szynki i ułożyć na nich nadzienie, zrolować
- włożyć do naczynia do zapiekania
- na wierzchu położyć pokrojone w plastry pomidory
- na wierzch posypać resztą startego żółtego sera
- zapikać w piekarniku aż do rozpuszczenia sera
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dominique 07.02.2017 20:25
mmmm ciekawe
Margo1 25.04.2013 10:38
Fantastyczne
Urszula5 18.04.2012 20:50
podobają mi się takie roladki, kiedyś wypróbuje przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak