Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem pomidorowo-paprykowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
pomidory 1 kg
feta 100 gram
papryka czerwona 2
oliwa do smażenia
cukier
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: krem pomidorowo-paprykowy

Na rozgrzana oliwę wrzucamy posiekaną cebulę, dusimy na wolnym ogniu około 3 minut. Dodajemy sparzone, obrane, pokrojone w kostkę pomidory. Doprawiamy do smaku - pieprzą, solą i ewentualnie octem balsamicznym.

Papryki smarujemy oliwą, oprószamy solą, pieprzem i cukrem. Opiekamy nad palnikiem gazowym aż szczernieją. Studzimy, zdejmujemy skórkę.

Jedną paprykę dodajemy do pomidorów, miksujemy na gładki krem (można dodać śmietany).

W talerzach układamy piramidki z kawałków fety i pokrojonej w paski papryki. Zalewamy zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak