Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ucierane z bakaliami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6
mąka 30 dkg
masło 1 kostka
cukier 20 dkg
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
orzechy 10 dkg
rodzynki 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane z bakaliami

Cukier mielimy. Rodzynki parzymy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, rodzynkami i posiekanymi orzechami. Masło ucieramy z cukrem pudrem do białości. Następnie dodając żółtka dalej ucieramy aż do końca. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z pozostałymi składnikami a na końcu pianę z białek. Przygotowane ciasto dajemy do nagrzanego piekarnika do temp. 180 stopni i pieczemy ok. 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 03.06.2013 16:39
świetne ciasto
sunnymood 21.04.2012 14:52
na pewno przepyszne:)
ankaryba 19.04.2012 13:05
pyszne!!!
Mariusz10 16.04.2012 18:21
pycha
MagdaXXX 10.04.2012 15:18
super
IKrakowianka 09.04.2012 14:36
świetny
Dorota59 08.04.2012 14:00
na pewno pyszne
Wafelek2601 04.04.2012 09:07
ciasto z bakaliami - pycha
[email protected] 03.04.2012 16:03
fajne
jolanta19 02.04.2012 19:45
mniam
RenataZ-et 02.04.2012 19:20
lubię ucierane ciasta
tom 02.04.2012 18:24
szybka babeczka :)
edita15 02.04.2012 18:11
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak