Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ziemniaczki

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
marynata
oliwa 100 ml
musztarda 2 łyżka
sok z cytryny 0,5 sztuka
pasta czosnkowa 1 łyżeczka
tabasco 1 łyżeczka
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1 łyżeczka
sos
jogurt 150 g
sok z cytryny 2 łyżeczka
czosnek 1 łyżeczka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ziemniaczki

Kroki postępowania

1
Ziemniaki kroimy na ćwiartki i wrzucamy do wrzącej osolonej wody. Gotujemy około 10 minut. (Podgotowanie ziemniaków sprawia, że po upieczeniu są super miękkie w środku, a tylko skórka jest smakowicie chrupiąca).

Przygotowujemy marynatę, mieszając wszystkie składniki.
Krok 1 - Pieczone ziemniaczki foto
2
Podgotowane, odcedzone ziemniaki układamy na blasze i smarujemy marynatą.
Krok 2 - Pieczone ziemniaczki foto
3
Przygotowujemy sos, mieszając składniki. Odstawiamy do lodówki na czas pieczenia ziemniaków.
Krok 3 - Pieczone ziemniaczki foto
4
Ziemniaki pieczemy około 30-40 minut do zrumienienia. Upieczone polewamy sosem.
Smacznego :)
Krok 4 - Pieczone ziemniaczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cookingangelika 06.03.2017 10:38
ciekawy pomysł na ziemniaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak