Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki wieniec czekoladowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolady mlecznej 200 g
cukru brązowego 200 g
cukier waniliowy 1
proszku do pieczenia 1/2 łyżeczka
margaryny kasia 125 g
mąki pszennej 100 g
jajko 3
soli 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki wieniec czekoladowy

W kąpieli wodnej roztopić margarynę.
Dodać pokruszoną czekoladę i ją również rozpuścić, lekko przestudzić.
Jajka dokładnie ubić z brązowym cukrem, cukrem waniliowym i szczypta soli.
Cały czas miksując wlewać schłodzoną masę czekoladową.
Następnie zmniejszyć obroty, dodać zmieszaną z proszkiem do pieczenia mąką i wymieszać.
Ciasto wylać do formy z kominkiem wysmarowanej margaryną i wysypanej mąką.
Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 35 minut.
Po upieczeniu wystudzić ciasto i wyjąć z formy.
Można zrobić polewę, ale ciasto jest mocno czekoladowe, więc nie ma konieczności.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomosatomos 08.04.2012 17:25
extra
cukiereczek 04.04.2012 12:37
wspaniały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak