Pieczarki pod pierzynką

Pieczarki pod pierzynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    1 kg
  • jajka

    3 szt
  • bułka tarta

    do obtaczania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki myjemy.
Jajka, sól, pieprz, czosnek i paprykę mieszamy.
Przygotowujemy bułkę tartą.
Pieczarki maczamy w roztrzepanym jajku, następnie panierujemy w bułce tartej. Smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Możemy podać polane ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anoosia

01.08.2013 16:15
muszę koniecznie spróbować!

cukiereczek

27.01.2012 08:32
smaczne

caroline1983

22.11.2011 20:01
kiedyś zrobiłam cos takiego - pycha :)

kasiurek

12.09.2010 21:33
robie podobne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat