Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki pod pierzynką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
jajko 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtaczania

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki pod pierzynką

Pieczarki myjemy.
Jajka, sól, pieprz, czosnek i paprykę mieszamy.
Przygotowujemy bułkę tartą.
Pieczarki maczamy w roztrzepanym jajku, następnie panierujemy w bułce tartej. Smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Możemy podać polane ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anoosia 01.08.2013 16:15
muszę koniecznie spróbować!
cukiereczek 27.01.2012 08:32
smaczne
caroline1983 22.11.2011 20:01
kiedyś zrobiłam cos takiego - pycha :)
kasiurek 12.09.2010 21:33
robie podobne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak